Hoogtepunten in het seizoen 2014/15

 

Een verfrissende kijk op programmering en repertoirekeuze, samengaand met compromisloze kwaliteit: dat is het handelsmerk van het Rubens Quartet. We bouwen bruggen tussen de rijkdom van het grote traditionele repertoire en muzikale parels uit onverwachte hoek. Daarbij verbinden we muziek uit verschillende continenten en vele eeuwen met elkaar tot een smakelijke artistieke combinatie!


We hopen u ook in het komende seizoen op onze avontuurlijke muzikale reis mee te mogen nemen. In ieder geval hebben we weer diverse verrassingen voor u in petto!

 

 

Johannes Brahms - een levensreis

 

Sinds de veelbelovende start van de integrale Brahms-cyclus in Rotterdam (2012), bracht het Rubens Quartet de muziek de meester behalve in eigen land ook naar alle hoeken van de VS; zo werden al diverse kwintetten en sextetten uitgevoerd in Vermont, Maine, Indiana en Alaska. Samen met diverse gerenommeerde gastmusici kijken de kwartetleden bijzonder uit naar het vervolg van dit ambitieuze project. U ook?

 

Voorbeeld Brahms-programma, m.m.v. Franse pianist Vincent Planès:

 

Vioolsonate of Cellosonate (n.t.b.)

Strijkkwartet in Bes groot, opus 67 of Strijkkwartet in a klein, opus 51 nr 2

Pianokwintet opus 34

 

We zouden het bijzonder op prijs stellen als u zou willen overwegen om (een gedeelte van) deze bijzondere Brahms-cyclus in uw programmering op te nemen. Wellicht kan dit project een aanleiding zijn voor samenwerking tussen verschillende podia. Voor verdere vragen, ook over de mogelijkheden tot cofinanciering van deze productie, zijn we uiteraard graag bereikbaar.

 

 

A piacere…

 

Zoals u van ons gewend bent, stellen we ook met alle plezier een programma op maat voor u samen. U kunt bijvoorbeeld denken aan

 

Haydn – Strijkkwartet in D groot opus 1/3

Jánáček – Strijkkwartet nr. 1 Kreutzer Sonate

pauze

Beethoven - Strijkkwartet in a klein opus 132

 

of

 

Beethoven – Strijkkwartet in D groot opus 18/3

Roukens - "Visions at Sea" (2011)

pauze

Brahms – Strijkkwartet in a klein opus 51/2

 

 

Rubens Quartet & Friends – onze favoriete muzikale gasten

 

Vincent Planès - piano

 

De Franse pianist Vincent Planès is een veelgevraagd kamermuziekpartner in Europa en de Verenigde Staten, sinds hij zijn studie voltooide bij niemand minder dan Menahem Pressler. Hij zal uiteraard een belangrijke rol spelen in de Brahms-cyclus die hierboven beschreven staat, maar daarnaast bieden we ook verschillende andere werken voor pianokwintet aan. Voor meer details zijn we graag bereikbaar!