Beste vrienden en muzikale familie,


Wij, leden van het Rubens Quartet, hebben besloten dat het kwartet - na een prachtige en intensieve internationale carrière van zestien jaar - aan het eind van het seizoen 2015/16 zal ophouden te bestaan. We kijken met grote dankbaarheid en voldoening terug op de voorbije jaren, waarin het kwartet de kern was van ons professionele leven. Steeds toenemende activiteiten op andere muzikale terreinen bieden ons allen interessante nieuwe uitdagingen voor de toekomst.


In de afgelopen vijftien jaar maakten we talrijke succesvolle tournees: dankbare herinneringen bewaren we aan onze reizen door de Verenigde Staten (waar we in elf tournees dertien staten aandeden), Israel, Groot-Brittannië, Frankrijk en vele andere landen. Ook in Nederland kijken we terug op memorabele momenten: met de rijke strijkkwartetliteratuur op onze lessenaars waren we in staat talloze mensen te ontroeren. Diverse muzikale ontmoetingen met collega-artiesten zullen ons voor altijd bijblijven. Onze laatste twee internationaal bekroonde cd’s en de educatieve dvd The art of perception zijn een tastbaar aandenken aan deze bijzondere tijd.


Het komend jaar zal natuurlijk in het teken staan van ons afscheid. We verheugen ons bijzonder op de laatste twee concertprogramma’s die we als Rubens Quartet zullen brengen: daarbij zijn respectievelijk zanger Robert Holl en cellist Godfried Hoogeveen, muzikale persoonlijkheden die geen introductie behoeven, bij ons te gast. We hopen van harte dat u in de gelegenheid bent een van deze concerten bij te wonen. Na volgend jaar lonken nieuwe artistieke uitdagingen, waarvan we in de afgelopen tijd al hebben geproefd: solistisch, docerend en ook in nieuwe kamermuziekverbanden.


Wij willen u allemaal hartelijk bedanken voor uw belangstelling gedurende vele jaren!


Met muzikale groet, 


Sarah Kapustin

Tali Goldberg

Roeland Jagers

Joachim Eijlander2015 PCC winnaars!


Gefeliciteerd aan violiste Mayu en altviolist Takehiro Konoe, tweeling broer en zus, de winnaars van het 2015 Rubens Quartet Prize (en veel andere prijzen) in het Prinses Christina Concours! Mayu en Take gaan met ons optreden in vier lunchconcerten in het najaar 2015. Check onze Concertagenda pagina voor meer informatie als de tijd nadert. Hier is een film met hun optreden met de mooie Passacaglia van Händel/Halvorsen tijdens de Nationale Finale van het PCC.


Nieuwe CD!


In april 2013 hebben we een CD opgenomen met medewerking van componiste Kasia Glowicka en countertenor Arnon Zlotnik, en deze CD is nu beschikbaar! Het album bestaat uit zeven stukken voor countertenor, strijkkwartet en elektronica, geschreven door Glowicka, en de teksten zijn van niemand minder dan William Shakespeare. Klik hier om een exemplaar te bestellen!


Nieuw stuk van Joey Roukens!

Op 17 december zal ons de eer te beurt vallen op te treden voor de 65e verjaardag van de Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek in Concertgebouw de Vereeniging. Ter gelegenheid van dit jubileum schrijft “huiscomponist” Joey Roukens momenteel een nieuw werk voor strijkkwartet en marimba, uit te voeren met Ramon Lormans. Kijk op deze website voor meer informatie in de komende weken.

Rubens Prijs 2014


De winnaar van de PCC Rubens Quartet Prijs 2014 is de 15-jarige pianist Jurn Tjoa! Jurn zal vier gratis toegankelijke lunchconcerten met ons gaan spelen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven
en Den Haag in juni 2015.Kamermuziek aan kinderen brengen


Het Rubens Quartet is van mening dat ieder kind in Nederland zou moeten kunnen kennismaken met kamermuziek. Daarom hebben de kwartetleden een unieke nieuwe module ontwikkeld waarin middelbare scholieren met het genre kennismaken door zelf actief deel te nemen. Het traject omvat o.a. concertbezoek, kamermuzieklessen en Een kijkje in de keuken, en zal zowel voor zelf musicerende leerlingen als ook voor alle andere kinderen uitdagend zijn. Het project werd in het seizoen 12/13 voor het eerst gerealiseerd op het Barlaeus Gymnasium te Amsterdam, en sindsdien is deze module naar andere scholen in Leiden, Haarlem, Utrecht en Amsterdam gebracht. Voor meer informatie zijn we graag bereikbaar!