Rubens Quartet in 2010-11,
een nieuw seizoen vol veranderingen en verrassingen

Zoals velen van u al wisten, heeft het Rubens Quartet met ingang van het nieuwe seizoen afscheid genomen van Sidonie Riha.
Wij prijzen ons zeer gelukkig met onze nieuwe violist en stellen hem met trots aan u voor:


foto: Daan Noppen

Een geweldige violist, cum laude afgestudeerd aan de Juilliard School in New York en gepassioneerd strijkkwartetspeler. Wij presenteren met trots ons nieuw kwartetlid op de komende concerten en op ons speciale vriendenconcert dit najaar ter introductie.
Als u vriend van het Rubens Quartet bent, ontvangt u spoedig een speciale uitnodiging voor dit concert.

Het nieuwe seizoen is begonnen en er komt een afwisselend programma met verschillende bekende en minder bekende meesterwerken voor strijkkwartet. Samenwerkingen met topmusici als Nino Gvetadze, Paolo Giacometti en Gwyneth Wentink zien wij met spanning tegemoet. We zien u graag terug op een van onze concerten. U kunt deze op onze website www.rubenskwartet.nl makkelijk vinden. Ook kunt u via onze website vriend worden.

Prikkelende programma's met onverwachte combinaties van bekend met onbekend repertoire, oud en nieuw werk zijn inmiddels het handelsmerk van het Rubens Quartet, dat het speelveld reeds tot ver over de grens heeft uitgebreid. Zo staat in januari een uitgebreide tournee door de VS op het programma en verder reizen naar Roemenië, Georgië en China.

Spannend zijn ook de samenwerkingen met andere musici: zo staat een kwintet met didgeridoo-speler in een wereldpremiere op het programma, en speelt het kwartet met harpiste Gwyneth Wentink een nachtprogramma speciaal op een van de donkerste plaatsen in Nederland.

Het Rubens Quartet zal met onverminderd enthousiasme aan u de intense liefde voor strijkkwartetmuziek brengen. Kijkt u even voor onze nieuwe kwartetfoto op onze website: www.rubenskwartet.nl

Deze nieuwsbrief is afkomstig van het Rubens Quartet.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan hier.