Lieve vrienden en kamermuziekspelers,

Zoals u weet, is het Rubens Quartet bijzonder actief op de Nederlandse en internationale podia. Sinds de komst van Joe in het kwartet, in september jl., hebben we bijzonder hard gewerkt en veel inspirerende concerten mogen geven.

Door de sterke focus op het repetitieproces en de concerten hebben de workshops die het Rubens Quartet organiseert even wat minder aandacht gekregen. Zoals u misschien weet, is het Rubens Atelier Delft na het vertrek van Sidonie overgegaan in de nieuw opgerichte Stichting Kamermuziek Ateliers Nederland; de workshop in Gunst wat ’n Kunst (Den Haag) wordt eveneens door Sidonie en collega’s voortgezet.

Gelukkig zijn we nu zover dat ook onze educatieve activiteiten weer stevig op de rails staan. Het Rubens Quartet is blij om u te attenderen op twee splinternieuwe kamermuziekworkshops die we in het komende seizoen zullen organiseren.

  • Van 17 tot en met 20 september 2011 organiseert het kwartet parallel aan het Internationaal Kamermuziekfestival Den Haag lessen en workshops in het centrum van Den Haag. Gezamenlijk met alle deelnemers zullen we dan ook de concerten van het Kamermuziekfestival bezoeken. De workshops zijn openbaar, en staan open voor amateurs van alle niveaus en conservatoriumstudenten. Aanvullende activiteiten zijn o.a. de forumdiscussie Focus & Freedom en een openbare repetitie met Joey Roukens, composer in residence van het Rubens Quartet.
  • Tussen 21 en 23 oktober zal op Landgoed de Olmenhorst (Haarlemmermeer) de eerste editie plaatsvinden van Rubens Chamber Players: omgeven door prachtige fruitboomgaarden zullen we een weekend lang lesgeven aan enthousiaste ensembles (zonder piano). Het weekend begint met een concert van het Rubens Quartet, en we sluiten af met een feestelijk optreden door de deelnemers en een wilde kamerorkest-jamsession. Naast het volgen van lessen bestaat de mogelijkheid tot het bijwonen van andere workshops; we nodigen bijvoorbeeld een vioolbouwer uit, en organiseren prima vista sessies waarin we zelf meespelen. Op de Olmenhorst zijn diverse andere artiesten aan het werk in hun ateliers: een inspirerende omgeving!

Als u geïnteresseerd bent in deelname, stuur dan een email met uw specifieke wensen naar . We zullen u dan op de hoogte houden van verdere details, en ons best doen om voor ieder ensemble een passende invulling te bedenken.

We hopen u snel weer te zien!

Met vriendelijke groet,

Deze nieuwsbrief is afkomstig van het Rubens Quartet.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan hier.