RUBENS IS JARIG: 12,5 JAAR!


Deze maand bestaat het Rubens Quartet 12,5 jaar. Het kwartet brengt een speciaal programma door heel Nederland, met o.a. het "Dissonantenkwartet" van Mozart en Beethovens zwanenzang, opus 135, twee van onze lievelingsstukken. Ook hoort u prachtig nieuw werk van Joey Roukens uit 2011, voor het Rubens Quartet gecomponeerd.

NIEUW PROGRAMMA IN APRIL, CONCERTREIS IN DE ZOMER


In april, maand van de troonswisseling in Nederland, speelt het kwartet een vrolijk programma rond "De Koning van Pruisen" met werken van Mozart, Haydn en Vranicky. Deze stukken zijn allemaal ontstaan in opdracht van koning Frederik Willem II van Pruisen. Het werk van Vranicky is een vergeten pareltje dat u niet mag missen!

In juni en juli neemt het kwartet deel aan muziekfestivals in Alaska en Bloomington, VS. Er zal worden lesgegeven aan studenten van de prestigieuze Indiana University en het kwartet treedt op met bevriende wereldtoppers.

TERUGBLIK: TOURNEE VS JANUARI 2013


Een succesvolle concertreis in januari bracht het Rubens Quartet naar Marlboro (Vermont), Maine, Boston, Milwaukee en Oklahoma. Foto's en een verslag van deze inspirerende tournee kunt u binnenkort bekijken op onze website!

Deze nieuwsbrief is afkomstig van het Rubens Quartet.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan hier.