Wereldpremière in Arnhem 

Op 23 mei aanstaande verzorgt het Rubens Quartet in Musis Sacrum een wereldpremière van de befaamde Zweedse componist Rolf Martinsson, zijn “Till skuggan av en verklighet” voor sopraan en strijkkwartet. Lisa Larsson, eveneens een wereldster, zingt samen met ons ook nog “Il Tramonto” van Ottorino Respighi. Verder zal het kwartet deze avond werken van Mozart en Beethoven laten klinken.

 

Internationaal

De tournees naar de Verenigde Staten en naar Israel, eerder dit jaar, zijn bijzonder succesvol verlopen. Concerten werden gegeven in gerenommeerde concertseries in New York City en El Paso, Texas. In Israel, bekend om zijn rijke kibboetscultuur, speelde het kwartet in Ein Ashofet, Na’an en in Tel Aviv; dit ter voorbereiding op een nieuwe, uitgebreidere tournee in het nieuwe seizoen. Komende zomer zal het kwartet weer internationaal zijn vleugels uitslaan met concertreizen naar de festivals in Bloomington, Indiana (VS), gevolgd door een reis naar de Zuid-Franse festivals van Larzac, Taulignan en Suzette.

 

Festival Dag in de branding, Den Haag

Helaas kon het Rubens Quartet aan dit mooie minifestival, dit weekend in Den Haag gehouden, niet meedoen, hoewel het in eerste instantie wel uitgenodigd was. Andere verplichtingen weerhielden het kwartet ervan om acte de présence te kunnen geven. Wij wensen de collega-kwartetten veel plezier toe en danken het Doelenkwartet voor de uitnodiging!

 

Dvd

The art of perception : the perception of art, de recente dvd van het Rubens Quartet, is onlangs aan al onze Vrienden verstuurd. Mocht u Vriend zijn en de dvd nog niet ontvangen hebben, laat het ons weten, wij zorgen dan dat er snel een exemplaar bij u terecht komt. Ook is het mogelijk om voor educatieve doeleinden gratis exemplaren op te vragen.

Kijkt u voor een voorproefje op:

http://www.youtube.com/watch?v=u2oBHFX4csI" onclick="javascript:pageTracker._trackPageview('/outgoing/www.youtube.com/watch?v=u2oBHFX4csI');

 

Tot slot wensen we u graag een fijne, inspirerende zomer toe!

Deze nieuwsbrief is afkomstig van het Rubens Quartet.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan hier.