Beste vrienden en muzikale familie,

Wij, leden van het Rubens Quartet, hebben besloten dat het kwartet - na een prachtige en intensieve internationale carrière van zestien jaar - aan het eind van het seizoen 2015/16 zal ophouden te bestaan. We kijken met grote dankbaarheid en voldoening terug op de voorbije jaren, waarin het kwartet de kern was van ons professionele leven. Steeds toenemende activiteiten op andere muzikale terreinen bieden ons allen interessante nieuwe uitdagingen voor de toekomst.

In de afgelopen vijftien jaar maakten we talrijke succesvolle tournees: dankbare herinneringen bewaren we aan onze reizen door de Verenigde Staten (waar we in elf tournees dertien staten aandeden), Israel, Groot-Brittannië, Frankrijk en vele andere landen. Ook in Nederland kijken we terug op memorabele momenten: met de rijke strijkkwartetliteratuur op onze lessenaars waren we in staat talloze mensen te ontroeren. Diverse muzikale ontmoetingen met collega-artiesten zullen ons voor altijd bijblijven. Onze laatste twee internationaal bekroonde cd’s en de educatieve dvd The art of perception zijn een tastbaar aandenken aan deze bijzondere tijd.

Het komend jaar zal natuurlijk in het teken staan van ons afscheid. We verheugen ons bijzonder op de laatste twee concertprogramma’s die we als Rubens Quartet zullen brengen: daarbij zijn respectievelijk zanger Robert Holl en cellist Godfried Hoogeveen, muzikale persoonlijkheden die geen introductie behoeven, bij ons te gast. We hopen van harte dat u in de gelegenheid bent een van deze concerten bij te wonen. Na volgend jaar lonken nieuwe artistieke uitdagingen, waarvan we in de afgelopen tijd al hebben geproefd: solistisch, docerend en ook in nieuwe kamermuziekverbanden.

Wij willen u allemaal hartelijk bedanken voor uw belangstelling gedurende vele jaren!

Met muzikale groet,                                                

Sarah Kapustin                 Tali Goldberg                 Roeland Jagers                 Joachim Eijlander

Deze nieuwsbrief is afkomstig van het Rubens Quartet.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan hier.